Krémes állagú, kellemes aromájú és tápanyagokban gazdag gyümölcsöt ajánlok most a figyelmetekbe: Az avokádót! Még ha nem is tűnik úgy, salátáktól kezdve desszertekig sokféleképpen elkészítheted, ebben leszek most a segítségetekre.
Az avokádóban rengeteg a fehérje, A-, E-, K- és C-vitamin, kálium, B-komplex családba tartozó vitamin, folsav, réz, magnézium, vas és Omega 3 zsírsav található, továbbá növényi rostokat is szép számban rejteget. Íme a recept amelyet még biztosan nem próbáltál!
Hozzávalók:
A tészta:
1 db avokádó villával összetörve
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
3 ek holland kakaópor
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliáscukor
1 evőkanálk balzsamecetkrém
1 dl 3 az 1-ben nescafé 1 csomag
1 tojás
1 ek olaj
csipet só
1 evőkanálk rumaroma
A krém:
1 avokádó
10 dkg mascarpone krémsajt
2 ek porcukor
fél lime citrom leve
1 limecitrom reszelt héja
A tetejére :
10 dkg fehércsokoládé
2 ek olaj
Elkészítése:
1. A piskótához a száraz hozzávalókat egy tálba elvegyítjük. Egy másik a dagasztótálba szórjuk a kétféle cukrot, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a kávét, balzsamecetkrémet és a pépesített avokádót. Egynemű masszává keverjük, végül összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
2. Egy csomagoló papírral kibélelünk egy kisebb tepsit 20x30
és a tésztát beleöntjük, és elkenjük egyenletesen. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, lehúzzuk a papírt róla, és átfordítjuk a piskótát, és a papír másik felére helyezzük vissza a tepsibe.(A képen látható módon.)
3. A krémhez az avokádóról lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk, és aprítógépbe daraboljuk kissé össze úgy rakjuk bele. A limet lével, és annak héjával ízesítjük, majd a cukorral jól összedolgozzuk. A krémsajtot ezután tegyük hozzá,és azzal is jó krémesre keverjük. Egy ilyen kis aprítógép nagyon jól jön a háznál, mert megkönnyíti a dolgunkat.Turmix is jó, vagy kézi mixer.
4. A tésztát ketté vágjuk, az alsó lapot krémmel megtöltjük , majd befedjük a másik lappal, és behűtjük. A fehér csokit 2 evőkanálk olajjal gőz felett megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére kenjük. A krémből tegyünk félre egy keveset és díszítsük a tetejét vele. Másnap szeleteljük, és fogyasszuk.Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése