2016. május 30., hétfő

Avokádókrémes kávés szelet.



Felfedeztem egy csodálatos ízvilágú desszertet, mely első benyomásra sem tűnt túl  bonyolultnak, de annál izgalmasabbnak! Ki hinné, hogy a semleges ízű avokádóból egy nagyon kellemes pikáns ízű krémet lehet készíteni! higgyétek el, ugyanis nagyon finom,nem hagytam volna ki az ízutazásaim során. Aki kóstolta nálam,az csak ámult, és bámult, hogy mennyire finom. Ehhez érettebb avokádó szükséges, és persze hogy a tésztájában is  van avokádó!

Krémes állagú, kellemes aromájú és tápanyagokban gazdag gyümölcsöt ajánlok most a figyelmetekbe: Az avokádót! Még ha nem is tűnik úgy, salátáktól kezdve desszertekig sokféleképpen elkészítheted, ebben leszek most a segítségetekre.
Az avokádóban rengeteg a fehérje,  A-, E-, K- és C-vitamin, kálium, B-komplex családba tartozó vitamin, folsav, réz, magnézium, vas és Omega 3 zsírsav található, továbbá növényi rostokat is szép számban rejteget. Íme a recept amelyet még biztosan nem próbáltál!







Hozzávalók:

A tészta:
1 db avokádó villával összetörve
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
3 ek holland kakaópor
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliáscukor
1 evőkanálk balzsamecetkrém
1 dl 3 az 1-ben nescafé 1 csomag
1 tojás
1 ek olaj
csipet só
1 evőkanálk rumaroma

A krém:
1 avokádó
10 dkg mascarpone krémsajt
2 ek porcukor
fél lime citrom leve
1 limecitrom reszelt héja

A tetejére :
10 dkg fehércsokoládé
2 ek olaj


Elkészítése:
1. A piskótához a száraz hozzávalókat egy tálba elvegyítjük. Egy másik a dagasztótálba szórjuk a kétféle cukrot, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a kávét, balzsamecetkrémet és a pépesített avokádót. Egynemű masszává keverjük, végül összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
2. Egy csomagoló papírral kibélelünk egy kisebb tepsit 20x30
és a tésztát beleöntjük, és elkenjük egyenletesen. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, lehúzzuk a papírt róla, és átfordítjuk a piskótát, és a papír másik felére helyezzük vissza a tepsibe.(A képen látható módon.)
3. A krémhez az avokádóról lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk, és aprítógépbe daraboljuk kissé össze úgy rakjuk bele. A limet lével, és annak héjával ízesítjük, majd a cukorral jól összedolgozzuk. A krémsajtot ezután tegyük hozzá,és azzal is jó krémesre keverjük. Egy ilyen kis aprítógép nagyon jól jön a háznál, mert megkönnyíti a dolgunkat.Turmix is jó, vagy kézi mixer.
4. A tésztát ketté vágjuk, az alsó lapot krémmel megtöltjük , majd befedjük a másik lappal, és behűtjük. A fehér csokit 2 evőkanálk olajjal gőz felett megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére kenjük. A krémből tegyünk félre egy keveset és díszítsük a tetejét vele. Másnap szeleteljük, és fogyasszuk.Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése