2016. június 1., szerda

Fehérboros borsos tokány spaetzle tésztával

Sokan vannak, akik vitába szálnának velem, most, de megnyugtatásként mondom, az újítás soha nem árt meg a gasztronómiában. Tudom, hogy a tokány hogy készül, de én azokra is gondolok, akik nem tudják a mai árviszonyok mellett a marhahúst megfizetni!Egyszerűbben olcsóbban és ugyanolyan ízletesen el lehet készíteni egy ételt, akár bográcsban, vagy tűzhelyen, és nem számít, hogy a hagyományos mennyire tradicionális! Nekem tetszik,és ez a fontos!Ehhez az ételhez szükségtelen a fűszerpaprika, mert a paradicsomtól lesz szép piros a színe!Az íze pedig tökéletes!









Hozzávalók:

1 kg sertés lapocka
zsiradék ízlés szerint
só, frissen őrölt bors
2 ek paradicsompüré
2 dl fehér száraz bor
1 db tv paprika
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma

Elkészítése.
a zsiradékon megfuttatjuk a kockára vágott hagymát . Pirítjuk, majd a kockára vágott húst rádobjuk. Álandóan kevergetve megsózzuk, borsozzuk, a tv paprikát belekarikázzuk és a fokhagymát apróra vágva adjuk bele. Amikor a húson pörzsanyag keletkezik, és az akkor jó, ha többször zsírjára sütjük, akkor a paradicsompürével, és a fehérborral ízesítjük. kevergetjük, ha kell egy kis húsalaplével felöntjük. Puhára főzzük, majd kedvenc köretünkkel tálaljuk. Nálam a készen vett Spaetzle tészta volt hozzá. Megszórhatjuk karikára vágott újhagymával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése