Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez
A tésztához
250 g liszt
60 g cukor
130 g vaj
1 tojás
csipetnyi só
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg ricotta
120 g étkezési keményítő
300 g cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héjavanília-aroma
50 dkg ribizli (mirelit is lehet)
5 evőkanál barnacukor
1 teáskanál étkezési keményítő
1 mk őrölt csillagánizs
1 mk őrölt fahéj
1 lime citrom leve
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és félórát pihentetjük. A tepsi méretének megfelelő téglalapot nyújtunk a tésztából, és 1 sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A ribizlit felforraljuk a cukorral,és a fűszerekkel sűrű szitán átnyomjuk. Az így kapott levet újra felforraljuk, hozzáöntjük a kevés hideg vízben elkevert keményítőt, és besűrítjük. Langyosra hűtjük.
A túrót, a keményítőt, a cukrot, a tojást, a vaníliát, a citromhéjat tálba mérjük, és elkeverjük.A túrós-(ricottás)töltelékre öntjük,kávéskanálnyi mennyiségeket csurgatunk rá tetszőleges elrendezésben, és fogvájóval kialakítjuk a mintázatot.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 35 perc alatt készül el.
Kihűlés után kockákra szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése