Hozzávalók:
8 szelet tisztított sertéskaraj szelet
3 ek liszt
kevés só,bors
1 ek paradicsom püré
2 dl fehérbor
1 tk instant fokhagymapor
5 dkg vaj
A rizi-bizihez:
20 dkg hosszú szemű rízs
10 dkg zöldborsó
1 ek vágott petrezselyem zöld
2 ek olaj
víz
só
Elkészítés:
A karaj szeleteket kissé kiveregetjük sózzuk borsózzuk,majd lisztben megforgatjuk,a serpenyőben a vajat felhevítjük,és a hús szeleteket mint két oldalán átsütjük.A húst kiszedjük egy tálra,majd a maradék zsiradékba keverjük a paradicsom pürét.Felöntjük a borral,és kevés vízzel,jól elkeverjük,fűszerezzük a fokhagymaporral,és ha kell utána sózzuk.A hússzeleteket visszatesszük a mártásba,és letakarva puhára főzzük.
A rizi-bizihez a rízst megmossuk és egy mikroedénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel hogy jól ellepje.Sózzuk, olajat öntünk hozzá,és 40 percig 300 watton mikrózzuk.Közben kevés olajon a borsót lepirítjuk,kevés vízzel felöntjük,sózzuk,petrezselymet hozzátesszük,és lefedve puhára pároljuk.A kész rízshez,lazán hozzákeverjük,és ha nem túl meleg gombócokat formázunk belőle.Ezzel a körettel kínáljuk a rozsdás húst.A kovászos uborka kiváló savanyúság melléje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése