Oly sok csodás baconba göngyölt étel található az Interneten. Az én receptem, szerintem, még nem szerepel közöttük. Ennek örülök, hiszen azt szeretném, ha olyan étel készülhessen a konyhámban, amit csak én készítek, és még más nem. Előtte mindíg körülnézek, mert nem az a cél, hogy lemásoljak valamit, hanem hogy ihletet merítsek belőle. Ilyenkor töröm a fejem, mit lehetne valami újat kreálni a hétköznapokra.Pompás fogás lett belőle.
A sültkápia paprika krém megtalálható a blogomban.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
1 db tojás
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
1 tk édesnemes paprika
2 ek morzsa
20 dkg baconszalonna
4 szál rozmaring
4 ek olívaolaj
2 dl fehérbor
1 ek sült kápiapaprikakrém
Elkészítése:
A csirkemellfilét egy aprítóban összeaprítjuk. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal paprikával, a zúzott fokhaymával. A metélő hagymát felaprítva tegyük hozzá, a tojással dúsítjuk, a morzsával összefogatjuk. Vegyünk egy kisebb tepsit, és olívával locsoljuk az alját meg. Ebbe rakjuk a baconba tekert csirkeroládot. A baconszalonnát egymásra fektetve osszuk ketté, és az egyikbe rakjuk a húsmassza felét, míg a másikba a másikat.Tekerjük fel, és a hajtás alul legyen. Helyezzük a tepsibe, éa locsoljuk meg a borral. Keverjük bele a paprikakrémet, és borsozzuk meg a húsroládot. Tűzdeljük meg a rozmaring ággal, és tegyük előmelegített sütőbe 160 fokon süssük készre. Félidőben fordítsuk át a másik oldalára is, hogy megpiruljon egyformán mindkét fele. Locsoljuk meg a szafttal, és süssük még pirulni nem kezd, és fordítsuk újra vissza, majd zárjuk el a sütőt. Amikor kissé meghűlt, szeleteljük fel, és vajas törtburgonyát, salátát kínáljunk hozzá. A szaftról sem feledkezzünk meg. Ha sűrűbben szeretnénk, akkor egy serpenyőbe öntsük át a szaftot, és tegyünk kevés lisztet hozzá, majd forraljuk be. Azombaan hidegen is finom, esetleg a megmaradt husit vacsorára is elfogyaszthatjuk hidegen szeljük, és kínáljuk bagettel, salátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése