Aki szereti a keleties ízvilágot, annak nem mutatok vele újat. Saját számíze szerint készítettem el, remélem más ízlését is elnyeri. A levesek nagyon fontos a magyar emberek életében. Emlékszem vissza a gyerekkoromra, oly szívesen, mert nagyanyám nagyon finom levesket főzött. Mindannyian szívesen fogysztunk leveseket a világ bármely országából legyen is az, mert tápláló, és frissítő hatású remek előétel. Télen melenget, nyáron hűsít.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db sárgarépa
- 2 szál halványító zeller
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl víz
- 1 teáskanál curry
- 250 g csicseriborsó (főtt)
- 500 ml alaplé - zöldség
- 1 teáskanál petrezselyemzöld
- 150 ml görög joghurt
- 1 csipet chilipehely
Elkészítése:
A sárgarépát , és a zellerszárat darabokra vágjuk, majd az olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk az aprított fokhagymát is. Felöntjük 2 dl vízzel és teszünk bele egy kis sót, chilipehelyt és borsot, meg a curryt. A konzerv csicseriborsó levét leöntjük, és tesszük a levesbe, majd az alaplével felöntjük. Petrezselyemmel megszórjuk, és főzzük lefedve. A joghurtot tálaláskor keverjük a leveshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése