Hozzávalók:
30 dkg matcha teás linzertészta
40 dkg pisztáciamarcipán ( Lehet natúr marcipán is)
10 dkg fehércsokoládé
2 ek olaj
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tk japán zöld matcha tepor
csipet só
1 tojássárgája
Elkészítése:
A linzer hozzávalóit egy robotgéppel összedolgozzuk, majd 30 percre, de legjobb egy éjszakára hűtőbe tenni .A marcipánból két rudat formálunk, aminek az átmérője kb 2,5 cm. A tésztát kinyújtjuk, és csak akkorát használjunk fel a tésztából, amennyi szükséges. A maradékot használjuk el másra. A tésztát nyújtsuk ki 1/2 cm vastagra, és beletekerjük a marcipán rudakat külön-külön. Két db hengert kapunk. Vágjuk éles késsel ujjnyi vastagra, és igazítsuk ki kerek formára. Szilikonnal bélelt lemezre rakjuk, és 170 fokos sütőbe világosra sütjük, ami 14 perc. A fehércsokit gőz felett az olajjal megolvsztjuk, majd a kihűlt süteményt belemártjuk félig. Rusztikus kis formákat kapunk. Dermedésig tegyük hűtőbe. Azután már csak eteti magát, míg el nem fogy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése