A világ legegyszerűbb süteménye. Nagyon gyorsan el lehet készíteni, ha van hozzá minden, ami kell. Főképpen egy jó robotgép, ami helyettünk dolgozik. Sok tojásfehérje kell hozzá, ami akkor jó, ha van maradék fehérje, és akkor csak 2 db egész tojással kell csak kiegészíteni. Illetve két sárgájával. A sütéshez kell türelem, de azt a sütő elvégzi. Azért finom ez a cukrászati remekmű, mert nem túl édes, és mégis csábító! A lekvár enyhe savassága, és a tojáshab, na meg a kicsi piskóta a közepébe, valami csoda. Érdemes nekilátni!Belül lágy, kívül kicsit roppanós!
Hozzávalók:
10 db tojásfehérje
230 g cukor
230 g cukor
Sárga részhez:
1 habkártyányi felvert tojásfehérje
2 db tojássárgája
1 ek liszt
2 db tojássárgája
1 ek liszt
1 tk vaníliás cukor
házi baracklekvár
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd dresszírozzunk habzsákokból ( 2 db kell) szilikonos sütőpapírra 3-3 csíkot.
Ezekre nyomjunk 2-2 csíkot a sárga részből.
Lezárásképp újból nyomjunk 3-3 fehér csíkot.
A tetejüket vékonyan porcukrozzuk.
Előmelegített 175 °C-os sütőben süssük 25 percig, majd 150 fokon 30 percig.
Amint kivettük a sütőből, töltsük össze a két rudat sárgabaracklekvárral.
Ezekre nyomjunk 2-2 csíkot a sárga részből.
Lezárásképp újból nyomjunk 3-3 fehér csíkot.
A tetejüket vékonyan porcukrozzuk.
Előmelegített 175 °C-os sütőben süssük 25 percig, majd 150 fokon 30 percig.
Amint kivettük a sütőből, töltsük össze a két rudat sárgabaracklekvárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése