Egy kicsit időigényes. Az Ízhuszár blogján találtam rá, csak éppen kókuszosra alakítottam. Nagyon finom lett.
A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 1 evőkanál kakó
- 10 dkg cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 db tojás
- 5 evőkanál tej
A piskótához:
- 4 db tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
- 2.5 dl tej
- 1 csomag Dr Oetker kókuszízű pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor vagy aroma 1 kávéskanállal
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 dl rum
- a tészta sülés utáni ízesítésére
- étbevonó csokoládé a bevonathoz
- Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gyúrjuk be a tésztát. Azonnal nyújtsuk ki, és két lapot vágjunk belőle, kb. 20x30 centiset. Süssük meg 180 fokos sütőben 6-8 perc alatt. - A piskótához valókat is keverjük ki, és abból is ugyanekkora lapot süssünk 200 fokon 13 perc alatt kész.A krémhez a tejet a forraljuk fel, és a pudingot kevés hideg tej hozzáadásával öntsük bele, és sűrűre főzzük meg. Kihűlés után a tojássárgáját a margarinnal, és a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal vegyítsük el. Ezután a barna lapot locsoljuk meg rummal (mindenhol érje), és tegyük a krém 1/3-ad részét, erre jön a piskótalap, majd megint krém, és barnalap, megint rummal öntözzük meg, de a belsejét. Egyszerűbb előre meglocsolni őket, így gyorsabban haldunk vele.A tetejét gőz fölött megolvasztott tortabevonóval vonjuk be. A hűtőbe tesszük és pár óra múlva szeletelhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése