Hétköznapi ebédre feldobunk egy kis csirkemájból készült gombócos zöldséglevest. Nagyon tápláló, és finom étel. Ripsz-ropsz elkészül, ha van a hűtőben tartalékolt húsalaplé.Bár enélkül is finom, de azzal biztosan még ízletesebbé tehetjük az ételünket.
Hozzávalók 4 személyre:
- A májgaluskához:
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 kis fej hagyma
- 1 ek. vaj/margarin
- 80 g csirkemáj (szív nélkül)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb tojás
- 1/2 kk. szárított majoránna
- só, bors
- Továbbá:
- 150 g sárgarépa
- 200 g cukkini
- 1 csokor újhagyma
- 1 szál fehérzöldség
- 1 ek. olaj
- 1,5 liter húsleves alaplé
- 150 g zöldborsó (mélyhűtött)
Elkészítése:
- A hagymát finomra reszeljük. A májat megtisztítjuk az inaktól-hártyáktól, vagyis lekaparjuk. Majd a morzsával és a petrezselyemlevelekkel együtt összekeverjük. Hozzáadjuk a hagymát, az áttört fokhagymát, a tojást, a majoránnát, a zsemlemorzsát, ízlés szerint sót, borsot, majd 30 percig a hűtőben pihentetjük. 2. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát hosszúkás batonokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, üvegesre pároljuk az olajban, rádobjuk a sárgarépát és a cukkinit, felöntjük a húslevessel, fedő alatt, mérsékelt tűzön 10 percig forraljuk. Beledobjuk (fagyos állapotban) a zöldborsót, további 10 percig főzzük, végül utánasózzuk, borsozzuk.Vizes kézzel közepes szabályos gombócokat szaggatunk a májas masszából, 8-10 percig főzzük. Tetszés szerinti zöld fűszerrel vidámít.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése