Gyorsan elkészül, abszolút keveset pihentetjük, mennyeien foszlós, nem olyan intenzíven töpörtyűs, a tésztáját összeállítani pedig könnyebb nem is lehetne. Ha van dagasztógépünk, akkor meg szinte semmi dolgunk. Benne van minden földi jó, ami kell a házias pogácsához: vaj, bor, tejföl, jófajta mustár, bors. Próbáljátok ki, tovább is puha marad.
Hozzávalók:
2,5 dl = 1 bögre
60 dkg kelt tészta finomliszt (Nagymama lisztje)
negyed bögre langyos tej
1 mokkáskanál kristálycukor
egy kocka (5 dkg) friss élesztő
1/3 bögre fehér bor
60 dkg kelt tészta finomliszt (Nagymama lisztje)
negyed bögre langyos tej
1 mokkáskanál kristálycukor
egy kocka (5 dkg) friss élesztő
1/3 bögre fehér bor
2 tojás
2 evőkanál tejföl 20%-os
1 evőkanál só
10 dkg darált liba ( kacsa)töpörtyűkrém
10 dkg vaj, (vagy zsír) puha
1 evőkanál só
10 dkg darált liba ( kacsa)töpörtyűkrém
10 dkg vaj, (vagy zsír) puha
A tetejére:
egy tojás sárgája
egy tojás sárgája
Elkészítése:
1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe, majd tíz percre félretesszük meleg helyre, hogy felfusson, ezután az összes többi hozzávalóval egyneművé gyúrjuk a dagasztógéppel.
2. Egy puha, lágy tésztát kapunk, melyet lisztezett felületen két centi vastagra nyújtunk, majd meleg helyen 10 percet hagyjuk pihenni.
Előkészítjük a tojássárgáját.
3. A tetejét éles késsel, nem túl mélyen bevagdaljuk rácsosra, majd 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A szaggatót néha mártsuk lisztbe, hogy ne ragadjon.
4. A pogácsákat szilikonnal bélelt tepsire sorakoztatjuk, megkenjük a tojássárgájával, majd 180 fokon légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk nehogy kiszárítsuk!
2. Egy puha, lágy tésztát kapunk, melyet lisztezett felületen két centi vastagra nyújtunk, majd meleg helyen 10 percet hagyjuk pihenni.
Előkészítjük a tojássárgáját.
3. A tetejét éles késsel, nem túl mélyen bevagdaljuk rácsosra, majd 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A szaggatót néha mártsuk lisztbe, hogy ne ragadjon.
4. A pogácsákat szilikonnal bélelt tepsire sorakoztatjuk, megkenjük a tojássárgájával, majd 180 fokon légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk nehogy kiszárítsuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése