2019. augusztus 7., szerda

Barackos-csokoládékrémes szelet


A sárgabarack érés idején mindig újabb recepteket keresgélek.Ez a sütemény nagyon finom, és mutatós, csak ajánlani tudom minden kedves barackrajongónak, és aki szereti a barackos süteményeket, de főleg a krémeseket.












 Hozzávalók:

A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg Rama sütőmargarin
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
dl tej
2 tojás
1 csomag  sütőpor

A krémhez:
25 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
20 dkg porcukor
1.5 dl natúr joghurt
10 dkg sötét kakaópor
Járulékos anyag 8 db szép sárgabarack
5 dkg csokoládé forgács

Elkészítése:
A kevert tésztához a hozzávalókat egy géppel,csomómentesre dolgozzuk. Egy kb. 20 x 25 cm - es tepsit kikenünk megszórjuk lisztel és eloszlatjuk benne a masszát.A barackokat megmossuk, kettévágjuk,a magot eltávolítjuk, és a felezett barackokkal kirakjuk a tészta tetejét (a barackok bőre felfele nézzen). 170 fokos sütőben 25 percig sütjük tűpróbával ellenőrizzük. Amikor megsült hagyjuk teljesen kihűlni. A  krémhez a vajat a porcukorral egy robotgép segítségével felverjük, a csokoládéd gőz felett felolvasztjuk,, a natúr joghurtot hozzákeverjük a csokoládéhoz, és a sötét kakaóport is, végül összekeverjük a vajas krémmel. A kihűlt sütemény tetejére kenjük a csokoládés krémet és egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni. Dermedés után kockákra vágjuk, és tetszés szerint díszíthetjük fehér csokoládé forgáccsal vagy szeletelt mandulával. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése