A búrkifli az egyik kedvencem, de sajnos nem tudom sokszor elkészíteni,mert néha kényelmesebb vagyok, és inkább elódázom.Pedig nagyon finom főleg frissében.Most kedvet kaptam hozzá több időm volt,és a mélyhűtőben akad mindig leveles tészta.Ti is próbáljátok ki, ha marad tojásfehérje itt az alkalom, hogy felhasználjátok!
Hozzávalók
4 fő
- 40 dkg leveles tészta
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor
- 3 tojás fehérje
- durvára vágott mogyoró
- 1 tojássárgája
- porcukor a szóráshoz
- szilikonlap,sütőtepsi
Elkészítése:
A tojásfehérjét csipet sóval, és a cukorral kemény habbá verjük, majd a darált diót lazán belekeverjük.A tésztát előkészítjük.A lapokat szilikonnal bélelt sütőlemezre helyezzük.
A pirított mogyorót apróra vagdaljuk.A tésztára hosszában kenjük fel a diós habot, majd összecsípjük a tésztát úgy, hogy ne folyjon ki a töltelék, és a hajtást alul hagyva formázzuk kifli alakúra.Megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk a durvára aprított mogyoróval.200 fokon előmelegített sütőbe sütjük 180 fokon szép aranysárgára.Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése