2020. február 4., kedd

Diós-mogyorós búrkifli


A búrkifli az egyik kedvencem, de sajnos nem tudom sokszor elkészíteni,mert néha kényelmesebb vagyok, és inkább elódázom.Pedig nagyon finom főleg frissében.Most kedvet kaptam hozzá több időm volt,és a mélyhűtőben akad mindig leveles tészta.Ti is próbáljátok ki, ha marad tojásfehérje itt az alkalom, hogy felhasználjátok!









Hozzávalók

4 fő
  1. 40 dkg leveles tészta
  2. 20 dkg darált dió
  3. 15 dkg kristálycukor
  4. 3 tojás fehérje
  5. durvára vágott mogyoró
  6. 1 tojássárgája
  7. porcukor a szóráshoz
  8. szilikonlap,sütőtepsi

Elkészítése:
A tojásfehérjét csipet sóval, és a cukorral kemény habbá verjük, majd a darált diót lazán belekeverjük.A tésztát előkészítjük.A lapokat szilikonnal bélelt sütőlemezre helyezzük.
A pirított mogyorót apróra vagdaljuk.A tésztára hosszában kenjük fel a diós habot, majd összecsípjük a tésztát úgy, hogy ne folyjon ki a töltelék, és a hajtást alul hagyva formázzuk kifli alakúra.Megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk a durvára aprított mogyoróval.200 fokon előmelegített sütőbe sütjük 180 fokon szép aranysárgára.Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése