2020. február 4., kedd

Lazac krusztával édesburgonya salátával

Karácsonyi vacsora, vagy bár mely más alkalomra tökéletes főétel.








Hozzávalók:

4 fő
  1. 50 dkg vadlazacfilé
  2. 1 ek vaj
  3. só, bors
  4. A krusztához
  5. 1 ek őrölt pisztácia
  6. 1 ek petrezselyemzöld aprítva
  7. 10 dkg panko morzsa
  8. 1 kk só
  9. A salátához
  10. 3 db lilahagyma szeletelve
  11. 40 dkg édesburgonya
  12. só, bors
  13. 4 ek olívaolaj
  14. 1 lime citrom leve
  15. Elkészítése:
  16. A halat ha nem friss, hanem mirelit akkor 1 órával a sütés előtt kivesszük a mélyhűtőből. A vizet enyhén nyomkodjuk ki belőle. A krusztához a panko morzsába keverjük a pisztáciát, petrezselymet, és sót.(Panko Prézli natúr ropogós autentikus japán morzsa).
  17. A salátához az édesburgonyát hámozzuk meg, és egyenlő nagyságú cm-es kockákra vágjuk fel. Sós vízben főzzük forrástól számítva 5 percig. Ne tovább, mert széjjelfő. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. A szeletelt lila hagymát sózzuk meg, majd az olívával locsoljuk meg, és csavarjuk rá a citrom levét. Lazán dolgozzuk össze, és frissen őrölt borssal szórjuk meg. Keverjük össze az édesburgonyával, és tegyük hűtőbe tálalásig.
  18. A halat hevített vajon süssük mindkét oldalán meg, sózzuk, borsozzuk, majd ha pirulni kezd szedjük ki a krusztába, és hempergessük meg benne. Tányérokra szedjük és a salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése