Karácsonyi vacsora, vagy bár mely más alkalomra tökéletes főétel.
Hozzávalók:
4 fő
- 50 dkg vadlazacfilé
- 1 ek vaj
- só, bors
- A krusztához
- 1 ek őrölt pisztácia
- 1 ek petrezselyemzöld aprítva
- 10 dkg panko morzsa
- 1 kk só
- A salátához
- 3 db lilahagyma szeletelve
- 40 dkg édesburgonya
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 1 lime citrom leve
- Elkészítése:
- A halat ha nem friss, hanem mirelit akkor 1 órával a sütés előtt kivesszük a mélyhűtőből. A vizet enyhén nyomkodjuk ki belőle. A krusztához a panko morzsába keverjük a pisztáciát, petrezselymet, és sót.(Panko Prézli natúr ropogós autentikus japán morzsa).
- A salátához az édesburgonyát hámozzuk meg, és egyenlő nagyságú cm-es kockákra vágjuk fel. Sós vízben főzzük forrástól számítva 5 percig. Ne tovább, mert széjjelfő. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. A szeletelt lila hagymát sózzuk meg, majd az olívával locsoljuk meg, és csavarjuk rá a citrom levét. Lazán dolgozzuk össze, és frissen őrölt borssal szórjuk meg. Keverjük össze az édesburgonyával, és tegyük hűtőbe tálalásig.
- A halat hevített vajon süssük mindkét oldalán meg, sózzuk, borsozzuk, majd ha pirulni kezd szedjük ki a krusztába, és hempergessük meg benne. Tányérokra szedjük és a salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése