A legfinomabb vadas étel egyike! A marhahúsból készülő vadas az igazi,de most én a vadat céloztam meg.Nem hiába,mert a férjem nagyon szereti, legyen az bármilyen húsból is,de a sötét húsokból az igazi!
Hozzávalók:
4 fő
- 10 szem bors
- Elkészítés:
A vaddisznó combot először is előző este száraz olajos pácban bepácoljuk.A húst letisztítjuk, szárazra töröljük.Lehet kisebb darabba is vágni,úgy még jobb,hamarább megpuhul.A pác borókabogyó,hagyma,mézes mustár,olaj,bors,babérlevél.Másnap a sárgarépát megtisztítjuk,és hosszúkásra vágjuk.A pácolt húst vasedénybe tesszük mindenestül,és a répát ráhelyezzük,majd felöntjük vízzel,és közepes lángon lefedve főzzük meg.Egy citromot hámozzunk meg, és tegyük a hús mellé,de a fehérje nem legyen rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése