2020. február 4., kedd

Vaddisznócomb vadasan


A legfinomabb vadas étel egyike! A marhahúsból készülő vadas az igazi,de most én a vadat céloztam meg.Nem hiába,mert a férjem nagyon szereti, legyen az bármilyen húsból is,de a sötét húsokból az igazi! 




Hozzávalók:

4 fő
  1. 1 kg vaddisznó comb
     
  2. 8 db borókabogyó
     
  3. 3 db babérlevél
     
  4. 1 db vöröshagyma
     
  5. 2 ek mézes mustár
     
  6. só,bors
     
  7. 2 gerezd fokhagyma
     
  8. 5 szál sárgarépa
     
  9. 1 dl olaj
     
  10. 10 szem bors
  11. Elkészítés:

A vaddisznó combot először is előző este száraz olajos pácban bepácoljuk.A húst letisztítjuk, szárazra töröljük.Lehet kisebb darabba is vágni,úgy még jobb,hamarább megpuhul.A pác borókabogyó,hagyma,mézes mustár,olaj,bors,babérlevél.Másnap a sárgarépát megtisztítjuk,és hosszúkásra vágjuk.A pácolt húst vasedénybe tesszük mindenestül,és a répát ráhelyezzük,majd felöntjük vízzel,és közepes lángon lefedve főzzük meg.Egy citromot hámozzunk meg, és tegyük a hús mellé,de a fehérje nem legyen rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése