2014. november 26., szerda

Brassói szűzpecsenye.

Ez az az étel,amit szerintem mindenki szeret.Szívesen készítem el az én ízlésemnek alárendelve.Íme a recept.



A recept hozzávalói 4( személyre)

60 dkg sertés szűz,1 db vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma,10 dkg kolozsvári szalonna,só,bors,1 kg burgonya hasábokra vágva.
Elkészítés
A szalonnát csíkokra vágom,és elősütöm egy serpenyőben.Kiszedem , a visszamaradt zsírhoz adok még 1 ek zsírt,és a kockára vágott hagymát megpirítom rajta.Visszateszem a szalonnát,és a csíkokra vágott szűzhúst is hozzákeverem.Pirítom álandó kevergetés mellett pár percig,majd borsozom,és a zúzott fokhagymát is hozákeverem.Kb 1,5 dl húslével felöntöm,és zsírjára sütöm .A burgonyát én cikkekre vágom letörlöm szárazra,és hideg olajba teszem fel sütni.Amikor 1/2 óra elteltével szép piros lessz, akkor kiszedem,és a húshoz adom.Szívsalátával vinagrette mártással kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése