Tipikus Észak- Toszkán és liguriai édesség, amit már sokféleképpen készítenek. Leggyakrabban úgy, hogy a krém két tészta réteg között van, porcukorral bőségesen megszórva.Elkészítési ideje 60 perc.
A tésztához valók:
24 cm-es kivehető alju piteforma,vagy tortakarika. 400 g búzaliszt 20 dkg porcukor 150 g vaj 2 darab tojás 1 tasak sütőpor 1 citrom reszelt héja (vegyszermentes) Töltelékhez 1 tasak vaníliás puding 5 dl tej 2 ek. kristálycukor 1/2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor 2 darab tojássárgája 20 g fenyőmag
Elkészítés A tésztához valókat összeállítom robotgéppel, és fóliába betekerve egy éjszakán át hűtöm. Másnap 1/2 cm-re nyújtom a tészta felét, és egy piteformát kibélelek vele. A pudingport 5 dl tejben elkeverem habverővel, a vaníliás cukorral, és a tojássárgákkal, meg 2 ek. cukorral, és felteszem főni. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm. Ezután kihűtöm, és jól kikeverem, majd a tésztára öntöm, amit előtte még villával megszurkálok. A tészta másik felét is kinyújtom, és a krémre terítem. A szélét a nyújtófával egyenesre vágom, és lenyomkodom a széleit. Megszurkálom, és tejföllel lekenem, majd megszórom a fenyőmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig kell sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése