Számomra ez a pite a királynők pitéje.Zamatában,és ízében az egyszerű hozzávalóikból készült el a legfinomabb süti amit valaha is ettem.Büszke vagyok rá,hogy elkészíthettem ezt a csodás finomságot!A pitekedvelők imádni fogják.Itt a kóstoló!
Hozzávalók:
30 dkg liszt
8 dkg mandula
21 dkg kockázott hideg vaj
12 dkg cukor
2 db tojássárgája
Töltelék:
20 db szép szilva
2 ek méz
70 gr natúr marcipánmassza
1 db tojás
1 ek barna nádcukor
A szóráshoz porcukor, és reszelt marcipán
Elkészítés módja:
A tésztát gyúrjuk rugalmasra egy robotgéppel, illetve dagasztógéppel. Béleljünk ki egy piteformát, melynek az alja kivehető. Reszeljük a tetejére a marcipánt. Jó ha előtte a mélyhűtőbe tároljuk, mert a puha marcipánnal nem tudunk dolgozni. Vágjuk le a túllógó részeket a tésztából, és készítsünk azokból fonatot, és körben helyezzük el a tészta szélén. Kenjük meg a felvert tojással, végül hintsük meg a nádcukorra. Halmozzuk a közepére a szilvákat amiket kimagoztunk előtte, és félbevágtunk. Süssük 180 fokon 35 percig. Az eredmény egy nagyon finom ízvilágú minden igényt kielégítő sütemény.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
8 dkg mandula
21 dkg kockázott hideg vaj
12 dkg cukor
2 db tojássárgája
Töltelék:
20 db szép szilva
2 ek méz
70 gr natúr marcipánmassza
1 db tojás
1 ek barna nádcukor
A szóráshoz porcukor, és reszelt marcipán
Elkészítés módja:
A tésztát gyúrjuk rugalmasra egy robotgéppel, illetve dagasztógéppel. Béleljünk ki egy piteformát, melynek az alja kivehető. Reszeljük a tetejére a marcipánt. Jó ha előtte a mélyhűtőbe tároljuk, mert a puha marcipánnal nem tudunk dolgozni. Vágjuk le a túllógó részeket a tésztából, és készítsünk azokból fonatot, és körben helyezzük el a tészta szélén. Kenjük meg a felvert tojással, végül hintsük meg a nádcukorra. Halmozzuk a közepére a szilvákat amiket kimagoztunk előtte, és félbevágtunk. Süssük 180 fokon 35 percig. Az eredmény egy nagyon finom ízvilágú minden igényt kielégítő sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése