A krémes, szuper egészséges avokádó most édes sajttorta alapanyaga lesz, kísérőnek pedig friss, és üde lime-ot kapott maga mellé! Ez a változat egyrészt azért különleges, mert még kevesen készítették el, és avokádó kerül a krémbe, másrészt mert friss lime citrom levét facsarjuk bele ami az édességét előhozza.Bátran próbálkozzunk az ízekkel, nem fogjuk megbánni!
Az alaphoz:
- 1 adag 20 dkg Zabkeksz, vagy más teljes kiőrlésű keksz
- 1 evőkanál cukor
- 4 evőkanál (8 dkg )olvasztott vaj
A krémhez:
- 1 és 1/4 csésze zsíros tejszín kétféle osztva
- 1 csomag instant zselatinpor
- 350 gramm krémsajt
- 2 nagy avokádó meghámozva és kimagozva
- 2 lime leve és reszelt héja
- 1 csésze kristálycukor
- 1 tk vanília aroma
- A tetejére:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
- 1,5 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- Kell még hozzá:
- 16 cm átmérőjű tortaforma
Elkészítés:
1. A kekszet tegyük egy késes aprítóba, adjuk hozzá a cukrot és az olvasztott vajat. Nyomkodjuk bele a keveréket egy kisebb tortaformába, majd tegyük a mélyhűtőbe 10 percre.
2. Az 1/4 csésze tejszínt tegyük egy kis bögrébe, és adjuk hozzá a zselatint – hagyjuk állni 5 percig.
3. Robotgépben dolgozzuk össze a maradék tejszínt, a krémsajtot az avokádót, a lime levét és héját, valamint a kristálycukrot,és az aromát amíg egyenletes masszát nem kapunk.
4. A zselatinos keveréket tegyük a mikróba 15-20 másodpercre (vigyázat, a tejszín könnyen kifut), majd adjuk hozzá melegen a sajttortakrémhez – keverjük ezt is össze a robotgépben.
5. Öntsük a masszát a hideg tortaalapra,ami egy kisebb csatos tortaforma is lehet, és ebbe öntjük a masszát. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára.Csorgassunk a tetejére díszesen csokoládét a megolvasztott
alapanyagokból.
alapanyagokból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése