- Hozzávalók :
- A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- pici só
- 1 dl tejszín
- A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 citrom leve
- 15 dkg cukor
- 0,5 dl víz
- 5 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzátesszük a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a sütőport, pici sót, és kevés tejszínnel a tésztát összeállítjuk. Kétfelé osztjuk.
Az almát lereszeljük, citromlével meglocsoljuk, a cukorral puhára
főzzük.0,5 dl vízben a pudingport elkeverjük, és a forró almapéphez öntjük. Összeforraljuk.Kevés őrölt fahéjjal ízesítjük.
főzzük.0,5 dl vízben a pudingport elkeverjük, és a forró almapéphez öntjük. Összeforraljuk.Kevés őrölt fahéjjal ízesítjük.
Lisztezett sütőtepsibe a tészta egyik felét belenyújtjuk, megszórjuk az alját darált dióval,a tölteléket ráhalmozzuk, és eligazítjuk egyenletesre.A tészta másik felét is kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tölteléket.
Villával megszurkáljuk, és közepes lángon sütjük, kb 25 percig 180 fokon. Ha kihűlt porcukorral megszórjuk, és kockákra felszelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése