Olaszország jut eszünkbe a lasagnéről. Sok cukkinim termett a kertben idén, így gondoltam, készítek lasagnét belőle. Ki is próbáltam az újonnan beszerzett Zwilling kerámia tálamat. Kitűnő lett!
Hozzávalók
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ízlés szerint szerecsendió reszelve
-
-
1 csokor friss bazsalikomlevél
20 dkg reszelt Mozzarella sajt
-
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon lepirítjuk. A darált húst hozzáadjuk, és jól eldolgozzuk miközben sül. Az ízesítőket beletesszük, a reszelt fokhagymát, őrölt borsot, fűszerpaprikát, sót.Készre sütjük, kevés víz hozzáadásával.
A cukkiniket meghámozzuk, és szeletelővel vékonyan hosszúkásra szeleteljük. Kivajazzuk a sütőtálat, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a cukkini 3/4 részével kibéleljük körbe.
A besamelhez a vajat a liszttel egy nyeles edényben feltesszük a tűzhelyre és összekeverjük, és amikor habosodik, akkor öntjük rá a tejet hidegen. Csomómentesre keverjük, sózzuk, majd a szerecsendióval ízesítve sűrűre főzzük.
A cukkinikre bazsalikomleveleket szórunk, erre öntünk besamelt, majd a pörkölt 1/3 részét. Erre szintén cukkini, majd besamel, és pörkölt. A harmadik sort is így rakjuk, majd a végén a (tejfölös keverék kerül.) A tejfölt sóval, a két tojássárgájával jól kikeverjük, és ezzel vonjuk be a tetejét.
Megszórjuk vastagon reszelt sajttal, és bazsalikomot is tehetünk rá, majd sütőbe toljuk. 160 C fokon sütjük készre. Akár a lasagnét szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése