2019. november 15., péntek

Cukkini Lasagne



Olaszország jut eszünkbe a lasagnéről. Sok cukkinim termett a kertben idén, így gondoltam, készítek lasagnét belőle. Ki is próbáltam az újonnan beszerzett Zwilling kerámia tálamat. Kitűnő lett!








 Hozzávalók 
  1. 3-4 db salátacukkini
  2. 50 dkg darált marhahús
  3. 1 fej vöröshagyma
  4. 1 gerezd fokhagyma
  5. ízlés szerint só
  6. ízlés szerint őrölt bors
  7. 1 evőkanál fűszerpaprika
  8. A besamelhez
  9. 2 evőkanál vaj
  10. 4 dl tej
  11. 3 evőkanál liszt
  12. ízlés szerint só
  13. ízlés szerint szerecsendió reszelve
  14. 7 dl 20%-os tejföl
  15. 2 db tojássárgája
  16. 1 csokor friss bazsalikomlevél
  17. 20 dkg reszelt Mozzarella sajt
  18. 1 db hosszúkás sütőtál

Elkészítés

45 perc
  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon lepirítjuk. A darált húst hozzáadjuk, és jól eldolgozzuk miközben sül. Az ízesítőket beletesszük, a reszelt fokhagymát, őrölt borsot, fűszerpaprikát, sót.Készre sütjük, kevés víz hozzáadásával.
       
  2. A cukkiniket meghámozzuk, és szeletelővel vékonyan hosszúkásra szeleteljük. Kivajazzuk a sütőtálat, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a cukkini 3/4 részével kibéleljük körbe.
       
  3. A besamelhez a vajat a liszttel egy nyeles edényben feltesszük a tűzhelyre és összekeverjük, és amikor habosodik, akkor öntjük rá a tejet hidegen. Csomómentesre keverjük, sózzuk, majd a szerecsendióval ízesítve sűrűre főzzük.
       
  4. A cukkinikre bazsalikomleveleket szórunk, erre öntünk besamelt, majd a pörkölt 1/3 részét. Erre szintén cukkini, majd besamel, és pörkölt. A harmadik sort is így rakjuk, majd a végén a (tejfölös keverék kerül.) A tejfölt sóval, a két tojássárgájával jól kikeverjük, és ezzel vonjuk be a tetejét.
       
  5. Megszórjuk vastagon reszelt sajttal, és bazsalikomot is tehetünk rá, majd sütőbe toljuk. 160 C fokon sütjük készre. Akár a lasagnét szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
       
    Cukkini lasagne recept lépés 5 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése