Ezt a süteményt gyorsan el lehet készíteni azért, ha fügeszezon van.
Hozzávalók:
- ízlés szerint 4x125 g leves tésztalap (készen kapható)
- 6 db füge
- 500 g tehéntúró
- 1 db tojás+
- 1 db tojássárgája
- 5 dkg kristálycukor
- 1 db citrom reszelt jéja
- 10 g vaníliás cukor
- 3 ek barna cukor
- Elkészítése:
A mirelit leveles tésztalapokat felengedjük, majd egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral és ráhelyezzük a tésztalapokat.A tészta szélétől befelé másfél cm-re bevágjuk körbe félig a tésztát. A túrót az ízesítőkkel összekeverjük a tojást is beleértve, majd elosztjuk a 4 tésztalapon amelyek a vágáson belül legyenek. A fügéket tisztítás után szeletekre vágjuk és a túrótöltelékre helyezzük szépen elosztva, hogy mind a 4 lapot befedje.A barna cukorral megszórjuk a fügék tetejét, a tészta üresen maradt szélét tojássárgájával lekenjük. 200 C fokon előmelegített sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése