2019. november 15., péntek

Fügés-túrós lepény


Ezt a süteményt gyorsan el lehet készíteni azért, ha fügeszezon van.







Hozzávalók:
  1. ízlés szerint 4x125 g leves tésztalap (készen kapható)
  2. 6 db füge
  3. 500 g tehéntúró
  4. 1 db tojás+
  5. 1 db tojássárgája
  6. 5 dkg kristálycukor
  7. 1 db citrom reszelt jéja
  8. 10 g vaníliás cukor
  9. 3 ek barna cukor
  10. Elkészítése:

 A mirelit leveles tésztalapokat felengedjük, majd egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral és ráhelyezzük a tésztalapokat.A tészta szélétől befelé másfél cm-re bevágjuk körbe félig a tésztát. A túrót az ízesítőkkel összekeverjük a tojást is beleértve, majd elosztjuk a 4 tésztalapon amelyek a vágáson belül legyenek. A fügéket tisztítás után szeletekre vágjuk és a túrótöltelékre helyezzük szépen elosztva, hogy mind a 4 lapot befedje.A barna cukorral megszórjuk a fügék tetejét, a tészta üresen maradt szélét tojássárgájával lekenjük. 200 C fokon előmelegített sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése