A mák és a kék áfonya szerintem egy kitűnő páros, és mellesleg nagyon finom is! Talán még nem olyan gyakori az áfonya kissé borsos ára miatt, de 12 dkg áfonya pont elég a töltelékbe, és az megfizethető. A fázisfotók csak némileg illusztrálják az elkészítési módot.Egyáltalán nem bonyolult!
Hozzávalók:
- 300 g süteményliszt extra (Nagymama lisztje)
- 9 g sütőpor
- 1 csipet só
- 150 g vaj
- 3 ek tejföl
- A töltelékhez
- 200 g mák (darált)
- 150 g cukor
- 2 ek juharszirup
- 200 ml tej
- 1 ek vanília aroma
- 50 g piskótamorzsa
- ízlés szerint instant citromhéj (1 csomag)
- ízlés szerint Fitt banános zabkása (1 csomag)
- 3 ek sárgabaracklekvár
- 12 dkg kék áfonya
- Elkészítési mód:
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A liszthez hozzávegyítjük a sütőport és a sót. Beletesszük a vajat, elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a tejfölt, és gyors mozdulatokkal egy könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk egy robotkar segítségével.Két részre osztjuk a tésztát.
A tésztára kenünk 3 ek sárgabaracklekvárt, majd ráhalmozzuk a mákos áfonyás tölteléket, amit szép egyenletesen elsimítunk rajta. A tojássárgáját elkeverjük ezzel megkenjük a tészta tetejét, majd egy villával több helyen megszurkáljuk.Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük,180 C fokon.
Hagyjuk kissé hűlni, majd ezután szeleteljük, és ízlés szerint házi vaníliás porcukorral megszórva fogyaszthatjuk a süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése