2019. november 16., szombat

Sztracsatellás szelet



Nagyon egyszerű és gyors desszert, így hamar neki is lehet állni, mert a piskótának hűlnie kell!




Hozzávalók

6 fő
  1. Piskóta:
  2. 6 db tojás
  3. 6 ek cukor
  4. 6 ek liszt
  5. 1 tk vanília aroma
  6. 1 ek olívaolaj
  7. Krém:
  8. 20 dkg jó minőségű csokoládé
  9. 1 csomag vaníliás puding (Prémium Bourbon vaníliával, 40 g)
  10. 20 dkg vaj
  11. 25 kg porcukor
  12. 4 dl tej+
  13. 1 ek kristálycukor

Elkészítés

45 perc
  1. A piskótát a hozzávalókból összekeverjük egy robotgéppel, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre elterítjük és megsütjük 180 C fokon 10 perc alatt. Hagyjuk kihűlni. Négy egyforma lapba vágjuk.
       
  2. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, tegyünk hozzá 3 evőkanál olajat. A pudingot készre főzzük, és jól kihűtjük. A puha vajat a porcukorral jól kikeverjük habosra, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
       
  3. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, majd rácsorgatunk a csokoládéból annyit, hogy mindenhova jusson a csokiból. Ezután minden lappal így járunk el, majd a tetejét bevonjuk a maradék csokoládéval. Hűtőbe tesszük megdermedni, majd ezután szeleteljük.
       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése