2019. november 16., szombat

Pate sucrée édes alaptészta

 A pâte sucrée egy omlós jellegű édes tészta,de a hagyományos omlós tésztákkal szemben elég tartása van ahhoz, hogy krémmel, gyümölcsökkel jól megrakva egyben tartsa a süteményt.









Hozzávalók:

4 fő
  1. 200 g vaj
  2. 200 g porcukor
  3. 500 g liszt
  4. 2 db tojás
  5. 1/2 kávéskanál só
  6. 20 g vaníliás cukor
  7. Elkészítése:

Egy tálban keverd habosra a szoba hőmérsékletű vajat, add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Keverd ki homogén krémmé. Tedd hozzá a tojásokat egyenként, és keverd jól el az egészet.
Szitáld bele vagy egyszerűen add hozzá a lisztet és a sót. Keverd össze, amennyire lehetséges. Borítsd ki egy munkapultra, és a kezeddel formázd meg. Csomagold műanyag fóliába, és felhasználás előtt legalább 30 percre tedd hűtőbe. Lehet 1-2 napra is.



A pâte sucrée tészta hűtőben a tojás tartalma miatt legfeljebb 2-3 napig áll el. Az itt megadott mennyiség elég sok, ebből két darab 20-22 cm-es torta (pl. tarte tatin vagy gyümölcstorta), vagy rengeteg kis kosárka kijön. Ha csak egy alkalomra sütsz, akkor érdemes a mennyiségek felével, egy tojással számolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése