Ez az étel nem olcsó, de nagyon ízletes. A Lidl-ben vásároltam borjúhátszínt, és nagyon elégedett voltam, mert csodás ebédet tálaltam hétvégén.
-
-
-
2 zúzott fokhagyma gerezd
-
2 dl marhahúsalaplé Knorr
-
-
-
ízlés szerint köretnek tészta (Spaetzle)
Vegyük ki a borjúhátszínt a csomagolásból, és egy konyhai törlőpapírral itassuk fel a felesleges folyadékot és sütésálló edényben tegyük kevés olajon magas hőfokon 10 percig sütjük, míg kérget nem kap a hús mindegyik oldala.
Adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, és a paradicsomvelőt, valamint két zúzott fokhagymagerezdet.
Majd öntsük fel a vörösborral, és a húsalappal keverjük össze. Közben a tésztát kifőzzük pár perc alatt forrásban lévő sós vízben.
A húst fedővel letakarva a sütőben 50 percig sütjük 160 C fokon. Ezután szűrjük le a szószt, egy kevés ételsűrítővel sűrítsük be, majd sóval, borssal ízesítjük. A húst szeleteljük fel, majd a mártással leöntve tálaljuk, a tészta körettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése