2019. november 16., szombat

Borjúhátszín barna mártással



Ez az étel nem olcsó, de nagyon ízletes. A Lidl-ben vásároltam borjúhátszínt, és nagyon elégedett voltam, mert csodás ebédet tálaltam hétvégén.



Hozzávalók

4 fő
  1. 40 dkg borjúhátszín
  2. 1 db vöröshagyma
  3. 2 ek paradicsom velő
  4. 2 zúzott fokhagyma gerezd
  5. 4 dl vörösbor
  6. 2 dl marhahúsalaplé Knorr
  7. ízlés szerint só
  8. ízlés szerint őrölt bors
  9. 2 ek étolaj
  10. ízlés szerint köretnek tészta (Spaetzle)

Elkészítés

120 perc
  1. Vegyük ki a borjúhátszínt a csomagolásból, és egy konyhai törlőpapírral itassuk fel a felesleges folyadékot és sütésálló edényben tegyük kevés olajon magas hőfokon 10 percig sütjük, míg kérget nem kap a hús mindegyik oldala.
       
  2. Adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, és a paradicsomvelőt, valamint két zúzott fokhagymagerezdet.
       
  3. Majd öntsük fel a vörösborral, és a húsalappal keverjük össze. Közben a tésztát kifőzzük pár perc alatt forrásban lévő sós vízben.
       
  4. A húst fedővel letakarva a sütőben 50 percig sütjük 160 C fokon. Ezután szűrjük le a szószt, egy kevés ételsűrítővel sűrítsük be, majd sóval, borssal ízesítjük. A húst szeleteljük fel, majd a mártással leöntve tálaljuk, a tészta körettel.
       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése