2019. november 16., szombat

Joghurtos-sajtos pogácsa


A könnyen elkészíthető sajtos pogácsa a joghurttól, vajtól még lágyabbá, puhábbá válik. Másnap is olyan friss lesz, mintha nem sokkal korábban vetted volna ki a sütőből. Így akár előre elkészítheted. Ráadásul a gyors élesztővel rövid idő alatt hamar elkészül! 











Hozzávalók

6 fő
  1. 50 dkg liszt
  2. 25 dkg vaj
  3. 20 dkg valódi görög joghurt
  4. 7 g express gyors élesztő
  5. 1 teáskanál só
  6. 1 db tojás
  7. a tetejére
  8. 15 dkg sajt
  9. 1 db tojássárgája

Elkészítés

35 perc
  1. A tészta hozzávalóiból dagasszunk egy robotgéppel sima tésztát. A vajat kockázzuk fel, ne legyen túl puha. A gyors élesztő miatt nem kell a tésztát keleszteni, hanem azonnal ki lehet nyújtani 2-2,5 cm vastagra.
       
  2. Ezt követően lisztezett felületen nyújtsuk ki, és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. Irdaljuk be őket. Rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe megfelelő távolságra, majd kenjük le egy villával felvert tojássárgájával, és szórjuk meg sajttal. Pihentessük 5 percig még. Aki szereti őrölt fekete borssal is megszórhatja.
       
  3. Toljuk előmelegített sütőbe, és 180 C fokon süssük meg körülbelül 18 perc alatt. Ha szép aranybarna, szedjük ki a sütőből. Kb. 50 db lesz belőle.
       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése