Az egyik legolcsóbb téli étel a paprikás krumpli, hiszen a legjobb háztartásban van otthon burgonya és hagyma, és ezekhez mát csak egy kis fűszer és zsiradék kell, hogy összeálljon ez az egyszerű étel. Ha nem nagyon kell spórolni, akkor mehet bele egy kis kolbász, vagy virsli is. Ezt a finom változatot szeretném megmutatni azoknak, akik a hagyományost már unják kicsit. Érdemes nagy adaggal készíteni, mert másnap melegítve még jobb!
Hozzávalók
4 fő
- 80 dkg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom, 2 tk paradicsompüré
- 1 db tv paprika
- ízlés szerint só
- 3 db, illetve 40 dkg tarjaszelet csont nélküli
- 1 ek zsiradék, 4 ek étolaj
- 12 dkg csíkozott füstölt comb
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 tk szárított kakukkfű, vagy 2 ág friss
- 1 tk zöld fűszer keverék
- 2 db babér
- 1 marék fagyasztott erdei gombakeverék
- 1 ek füstölt paprikafűszer
- Pár csepp Maggi fűszerízesítő
Elkészítés
Felforrósítjuk a zsiradékot egy nagy lábasban, rárakjuk a füstölt szalonna, vagy combcsíkokat, és pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát, és fokhagymát, és pár percig dinszteljük. A paradicsomot felkockázzuk, a paprikát kis darabokra vágjuk, és a paradicsomvelőt is a pörkölt alapba tesszük. A fűszerpaprikával megszínezzük, és felöntjük a borral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése