Nagyon jó, hogy télen is tudunk ilyen finomságot az asztalunkra varázsolni.A tőzegáfonyát mirelit formában is megvehetjük a Metróba.1 kg-os kiszerelésben kapható, és nagyon sokféle finomságot készíthetünk belőle.
Hozzávalók
4 fő
- 2-3 körszelet camembert sajt
- 3 evőkanál barna rizsliszt
- 2 egész tojás
- 1 evőkanál tej,vagy tejszín
- csipet só
- 5 dkg szeletelt mandula,vagy mandulaforgács
- olaj a kisütéshez
- 20 dkg jázminrizs vörös rizzsel keverék
- 10 dkg tőzegáfonya
- 2 db csillagánizs
- 1/2 citrom leve
- 3 evőkanál cukor
- 2 db szegfűszeg
- 1 db fahéj
Elkészítése:
A fagyasztott tőzegáfonyát cukorral, és a fűszerekkel feltesszük főni egy edényben.Ha a cukor megolvadt,és puhulni kezd a gyümölcs,akkor egy kevés citromlével meglocsoljuk, és 3-az egyben dzsemfixből 1 evőkanállal belekeverünk,majd sűrűre főzzük.Ezzel kész is,hagyjuk kihűlni.
A rizslisztbe ütjük a tojásokat, és felengedjük kevés vízzel,és tejjel.Sózzuk is meg.10 percig pihentessük a tésztát.A mandulaforgácsot egy tálkába öntjük.
A körszeletes camembert négyfelé szeleteljük,és az előkészített sűrű tojásos tésztába mártjuk.Ezután szeletelt tisztított mandulába, és forró olajban hirtelen sütjük.
A jázmin rizst megmossuk,és kevés sóval ízesítve, és olajjal meglocsolva 3-szoros vízzel felengedve a mikróban megfőzzük egy erre alkalmas edényben.Nekem rizsfőzőm van.350 watton 40 percig főzzük.Félidőben keverjük át.
Ezután már tálalhatunk is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése