Könnyen elkészíthető, omlós-narancsos kacsacomb, természetesen nem csak karácsonyra!
Hozzávalók / 4 adag
- 4 db kacsacomb
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 ek juharszirup
- 1 narancsból nyert narancslé
- 1 -2 ág rozmaring
- 8 gerezd fokhagyma
- 8 szál rozmaring
- 1 narancs
Elkészítés
- A kacsacombot sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán.
- A juharszirupot, a narancs levét és az egy evőkanál rozmaringot összekeverjük.
- A combokat egy tepsibe helyezzük, és megkenjük a juharszirupos-narancsos páccal. Melléhelyezzük a fokhagymagerezdeket, és ráteszünk 4 szál rozmaringot.
- 160 fokon 80 percig sütjük, fóliával letakarva.
- Kivesszük, mellé tesszük a narancsgerezdeket és a maradék rozmaringszálakat, megkenjük a maradék páccal, majd a fólia nélkül visszatesszük még 180 fokon 20 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése