2018. december 31., hétfő

Thai mangós krém

Télen egy vasárnapi ebéd utáni frissítő desszert.Szeretjük a gyümölcsös nem túl édes desszerteket,így most kipróbáltam egy új receptet,és nekünk nagyon ízlett.A kehelyben kínált édesség nagyon mutatós, ezért fogyasszuk sűrűbben,mintha a cukrászdában lennénk.



Hozzávalók:

4 pohár (kehely)

2 dl kókusztej
1 evőkanál étkezési keményítő
15 dkg barna cukor
2 érett mangó
2 evőkanál kókuszreszelék

Előkészítése:

A kókusztejet 1 dl vízzel felforraljuk.
A keményítőt kevés vízzel elkeverjük.
A forró tejhez hozzáadjuk a cukorral együtt, és sűrűre főzzük.
Hagyjuk langyosra hűlni.

Elkészítése:

A mangót megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekben, körben levágjuk a gyümölcs húsát a magról.
Néhány szép szeletet meghagyunk a díszítéshez, a többit kockára vágjuk.
A gyümölcskockákat a langyos krémmel kelyhekbe rétegezzük, a tetejére gyümölcs kerüljön.
Megszórjuk kókuszreszelékkel, és jól behűtjük.
A félretett mangószeletekkel díszítve tálaljuk.
20 perc alatt elkészül. Fogyasztható 1,5 óra múlva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése