A gesztenye nálunk karácsonykor már hagyománnyá válik, mert sütök,és főzök is belőle.Az olasz gesztenyét,és a Kínait már ismerem,de sajnos magyar gesztenyét ritkán kapni.A legjobban az olaszt szeretem, Szép nagy szemű, és könnyen lehet tisztítani rövid sütés után.Kevésbé férgesedik,nagyon édes,és szép sárga színe van.Ebből készült a fele ennek a tekercsnek. A fele töltelék vásárolt gesztenyemassza, a másik felét magam készítettem.
4 db tojás
3 evőkanál liszt
2 evőkanál holland kakaópor
csipet só
1 evőkanál víz
Töltelék:
25 dkg gesztenyemassza készen kapható
25 dkg saját főzésű natúr gesztenye
A krém:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 ek mandulaliszt
1 tk mandulaaroma
Máz:
10 dkg étbevonó csokoládé
Elkészítése:
- A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját egyenként, a vizet és keverőlapáttal körkőrösen hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
- Ehhez a masszához hozzászitáljuk a kakaóporral kevert lisztet, és lazán beledolgozzuk.
- A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütünk.
- Amikor a piskóta megsült lehúzzuk a papírt róla még melegen. Lisztezzük, és a tésztát konyharuhára borítjuk. A piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
- A krémet kikeverjük,a hozzávalókból és megkenjük vele a piskótát.
- Közepére hengerré formáljuk a kétféle gesztenyés masszát, majd akkora legyen a henger,hogy elférjen benne,és összetekerjük.A hajtás legyen alul.
- A tetejére olvasztott étbevonót öntünk, és elkenjük rajta egyenletesen, majd díszíthetjük is.pld,: csoki levéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése