2019. május 29., szerda

Finn halleves


Ünnepi leves vacsorára. Üdítő és frissítő előétel! Bármikor elkészíthető, én most kaporidényben főztem és nagyon kellemes étel, nem olyan költséges mirelit vadlazacból.







Hozzávalók

4 fő
  1. 25 dkg lazacfilé (Mirelit vadlazacból a legjobb)
     
  2. 50 dkg krumpli
     
  3. 1 db biocitrom
  4. 1 db vöröshagyma
     
  5. 1 db póréhagyma
     
  6. 1 csokor friss kapor
     
  7. 2 dl tejszín
     
  8. 5 dkg vaj
     
  9. 1 tk só
     
  10. 1 kk őrölt fekete bors
     
  11. 1,5 l zöldségalaplé
     
  12. Elkészítése:
  13. A hagymát apróra vágjuk a póréhagymát felkarikázzuk. A krumplit hámozás után felkockázzuk. A vajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a krumplit, és felengedjük az alaplével majd elkezdjük főzni.
  14. A lazacot külön serpenyőbe kevés vajon átsütjük majd kisebb darabokra vágjuk. A felforrt levesbe tesszük a felkarikázott póréhagymát és a lazacot is.
  15. Megsózzuk, borsozzuk hozzákeverjük a tejszínt és lassú tűzön készre főzzük kaporral megszórva citrom szeletekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése