2019. május 29., szerda

Velencei karnevál torta



A szülinapomra sütöttem meg ezt a tortát. Régóta szerettem volna már, mivel imádjuk a krémes tortákat.Az ötlet az Internetről jött, de a magam ízlésére igazítottam.


















Hozzávalók

6 fő
  1. A sárga piskótához:
     
  2. 6 db tojás
     
  3. 6 ek cukor
     
  4. 6 ek Extra süteményliszt
     
  5. 1 csipet só
     
  6. 1 db narancs reszelt héja
  7.  
  8. A barna piskótához:
     
  9. 3 db tojás
     
  10. 2 evőkanál finomliszt
     
  11. 1 evőkanál cukrozatlan (keserű) kakaópor
     
  12. 1/2 db narancs reszelt héja
     
  13. 3 evőkanál kristálycukor
     
  14. A forma kikenéséhez:
     
  15. szükség szerint vaj
     
  16. szükség szerint finomliszt
     
  17. 1 db narancs járulékos anyag(díszítészsírpapír
     
  18. A narancssziruphoz:
  19. 2 db narancs (60 dkg),
  20. 30-40 dkg kristálycukor
  21. A krémhez :
  22. szükség szerint maradék piskótalap
  23. 1 csomag vaníliás cukor
  24. 1 csomag fehér csokoládés pudingpor
  25. 3 dl tej
  26. 2 evőkanál cukor
  27. ízlés szerint reszelt narancshéj
  28. 2,5 dl tejszín
  29. 2 csomag habfixáló
  30. 4 evőkanál kristálycukor
  31. 2 dkg zselatinpor
  32. 1 dl víz
  33. 1/2 narancs
  34. A habtöltelékhez:
  35. 8 dl zsíros habtejszín
  36. 2 csomag habfixáló
  37. 4 evőkanál kristálycukor
  38. 2 dkg zselatinpor
  39. 1 dl víz
  40. 1/2 narancs
  41. Elkészítése:
  42. A sárga piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, csipet sóval. A narancshéjat hozzáadjuk, a tojássárgákat egyenként belekeverjük, a lisztet rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk.
  43. Egy 24 centi átmérőjű tortaformát. Csatos kivehető aljú legyen.) kivajazunk, zsírpapírból kivágunk megfelelő átmérőjű kört és belehelyezzük a formába, majd a masszát egyenlő vastagságban rásimítjuk. Ugyanígy járunk el a kakaós piskótával. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük ami kb. 20 perc a piskótánál, 15 perc a kakaósnál légkeverésesben.
  44. A kihűlt sárga piskótát 3 lapba vágjuk. Az egyiket tálcára tesszük. A kakaós piskótát szintén külön tesszük.
  45. A narancs sziruphoz a narancsokat alaposan megmossuk. A cukrot egy edénybe öntjük, 1 narancsot kifilézünk és apró kockára vágjuk. A másik 2 narancs levét kifacsarjuk és a cukorra öntjük.De előtte az egyik narancs héját lereszeljük.A fehér csokoládés pudingot megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  46. Az egyik piskóta lapot apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a szintén feldarabolt csokis kandírozott narancshéjat, a zselatinfix-el összedolgozott,és felvert tejszínhabot, és a kihűlt pudingot.
  47. A reszelt narancshéját tálkába tesszük a zselatinokat előkészítjük.A szirupot addig főzzük míg el nem olvad a cukor.Kicsit hagyjuk kihűlni.A habtöltelékhez a tejszínt a cukorral reszelt narancs héjával kemény habbá verjük.A zselatinport a vízben hozzáadva a fél narancs kifacsart levét is,addig melegítjük, míg fel nem oldódik.Ha kihűlt kicsit hozzákeverjük.
  48. Az egyik piskóta lapot visszahelyezzük a torta formába,és meglocsoljuk sziruppal.Megkenjük az 1/3-ad részével.Erre helyezzük a kakaós piskóta lapot,szintén meglocsoljuk a sziruppal, majd a krém 2/3-ad részét is erre kenjük.Befedjük a piskóta lappal amit szintén meglocsoltunk sziruppal.Az utolsó 3/3-ad rész krémmel befedjük,és egyenletesen elkenjük.
  49. A tejszínhabbal bevonjuk a tortát az oldalát is.A tetejét habrózsával díszítjük. Cifrázzuk csokimázzal.Locsolunk a maradék szirupból rá. A tetejére negyedelt narancs szeleteket, csokis kandírozott narancs héjjal díszítjük.A hűtőbe tesszük dermedni. A tortát forró vízben mártott késsel, cikkekre vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése