2019. május 29., szerda

Pirított csirkemáj Syrah Roséval


A csirkemáj egy olyan szárnyas belsőség, amiből kiváló ételeket lehet készíteni.Hétköznapi fogásként készítettem el ezt a nagyon ízletes finomságot.Nem kell mindig az unalmas sima pörkölt, legyen benne egy kis csavar.










Hozzávalók

4 fő
  1. 50 dkg friss csirkemáj
     
  2. 1 db vöröshagyma
     
  3. 1 ek fűszerpaprika
     
  4. 3 ek olaj
     
  5. ízlés szerint só, őrölt bors
     
  6. 1 kisebb kápiapaprika
     
  7. 2 dl Syrah Rosé száraz francia bor
     
  8. 10 dkg kockázott baconszalonna
     
  9. 1 csomag mirelit fűszeres burgonyagerezdek
Elkészítése:
A csirkemájat jól megmossuk és a vizet jól lecsepegtessük róla majd felekbe vágjuk. Egy edényben a zsiradékon az aprított hagymát és a kockázott bacon szalonnát együtt pirítjuk. A májat rádobjuk és jól elkeverjük.Ha kellően lepirítottuk a májat a fűszerpaprikával színezzük, sózzuk, borsozzuk. A kápia paprikát apró kockákra vágjuk és azt is hozzáadjuk.Felöntjük a Syrah Rosé borral, és 5 percig főzzük. Közben a burgonyát kisütjük forró olajban majd az elkészült raguval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése