2019. május 29., szerda

Rozsdás marhapörkölt


A marhahús nagyon tápláló, és rengeteg jó étel készíthető belőle.Számtalan pörköltet készítettem már, ez a rozsdás a legfinomabb szerintem.érdemes elkészíteni, hiszen erőt ad a mindennapokban egy nehéz fizikai munkát végző embernek.



Hozzávalók:

1 kg marhalábszár
1 db vöröshagyma
2 ek paradicsompüré
1 dl száraz vörösbor
2 ek paprikakrém
2 gerezd fokhagyma
3 ek zsiradék
2 dl marhahúsleves,vagy ételízesítő
só, frissen őrölt bors
liszt a sűrítéshez

Elkészítése:

A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk az aprított hagymát.A húst 2cm-es kockákra vágjuk,majd a pirított hagymára dobjuk.Jól elkeverjük,és zsírjára pirítjuk,illetve kérgére sütjük. Ezután hozzáadjuk a tört fokhagymát, a paprikakrémet,és a paradicsompürét.Sózzuk, borsozzuk,majd jól elkeverjük,és a borral felöntjük.1 -2 dl marhahúslevessel felöntjük még, és lefedve puhára főzzük takarékon.Ha van rá mód,vaslábasban készítsük, mert abban hamarább elkészül,és jól összeérnek az ízek.Ha megpuhul a hús, kissé besűrítjük a szaftját, majd kedvenc köretünkkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése