2018. október 2., kedd

Karalábé leves húsgombóccal



Nagyon egyszerű hétköznapi leves,amit ha idénye van a karalábénak,főleg ilyenkor ősszel, akkor elkészíthetjük rövidke pillanat alatt!Gazdagabbá tehetjük egy adag húsgombóccal, vagy akár májgombóccal is, mirelit változata is van, akkor gyorsabbak leszünk!



Hozzávalók:

1 db karalábé
2 ek vaj
1 db fehérrépa
2 szál sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1 tk liszt
1 ek szójaszósz
1 tk fűszerpaprika
1 tk só
1 l zöldségalaplé
1 csomag mirelit húsgombóc (Nádudvari)

Elkészítése:

A vajat felhevítjük egy fazékban, a liszttel feleresztjük, majd a fűszerpaprikával színezzük. A zöldségalaplével felengedjük,és sózzuk,majd szójaszósszal ízesítjük.A zöldségeket tisztítás után felaprítjuk, majd a levesbe rakjuk.Vízzel pótoljuk ha szükséges, vagy a mennyiséget növelni szeretnénk. A petrezselymet is apróra vágjuk, és a leveshez adjuk.Puhára főzzük, de előtte a húsgombócokat engedjük a levesbe, és azzal főzzük készre. Már tálalhatjuk is ízletes ,és gazdagabb karalábé levesünket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése