2018. október 2., kedd

Marhahátszín vadászmártással






Elkészítés

A húst legalább fél órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből. Vágjuk az érlelt hátszínből egy 3-4 cm-es szeletet.  A szoba-hőmérsékletű húst sózzuk meg és olajozzuk be, és az olajat jól masszírozzuk is bele. Egy serpenyőt forrósítsunk fel. Amikor már elég forró, akkor a beolajozott húst tegyük a serpenyőbe. Ha közepesen átsültre készítjük a steaket, akkor 2-3 percig süssük mindkét oldalát, és miközben átfordítjuk, az oldalát is pirítsuk meg. A húst sütés után egy rácsra téve éppen annyi ideig pihentessük, mint ameddig sütöttük. Szinte langyosan tálaljuk, és a legvégén jó minőségű tengeri sóval szórjuk meg.


Hozzávalók:

VADÁSZMÁRTÁshoz

10 dkg gomba
2 és fél dl barnamártás
2 kávéskanál apróra vágott tárkonylevél
5 dkg vaj
4 kis fej vöröshagyma
1 dl fehérbor
1 evőkanál paradicsompüré
2 kávéskanál apróra vágott zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A forró vajban megpároljuk a vékonyra szeletelt gombát, majd beletesszük a finomra metélt hagymát. 1 perc múlva hozzáadjuk a fehérbort, és addig főzzük, míg mennyisége a felére nem sűrűsödött. Elegyítjük a barnamártással és a paradicsompürével, néhány másodpercig főzzük, majd zöldpetrezselymet és tárkonyt adunk hozzá.
Kukoricás párolt rizzsel tálaltam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése