2018. október 2., kedd

Klasszikus kókuszgolyó


Édesanyám régi receptje alapján készítettem.Nálunk nagyon sokszor ez készült,hiszen nem kell sütni, és ha volt hozzá odahaza minden alkotó elem,akkor semmi perc alatt varázsoltunk gyors édességet a vasárnapi ebéd utánra. Nem bővelkedtünk anyagiakban, ezért ez nagyszerű desszert mindig kapóra jött.Néha rumos meggyet is használtunk, ha tett el télire anyukám üvegben rumos meggyet. A közepébe a golyónak azt is szoktunk tenni,akkor már nagyon örültünk, mert pikáns volt tőle az íze!A mazsolától meg gazdagabb a tartalma!




Hozzávalók:

1/2 kg darált háztartási keksz
2 evőkanál Holland kakaópor
5 evőkanál porcukor
1 dl rum ( Mi rumaromát használtunk legtöbbször)
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál mazsola
2 evőkanál darált dió
1 csomag kókuszreszelék 10 dkg
3 evőkanál barack lekvár
10 dkg vaj

  Elkészítése:

A darált kekszet egy tálba öntjük, a kakaóport,cukrot, vaníliás cukrot, és darált diót összekeverjük. A mazsolát megmossuk, és beáztatjuk a rumba. Előző nap is megtehetjük ezt. Amikor jól megszívta magát,azt is hozzákeverjük a masszához, és a vajjal eldolgozva golyókat formázunk belőlük. Kókuszreszelékbe forgatjuk, majd mignon papírba helyezve tálcára rakosgatjuk.Hűtőbe tesszük végezetül, majd kínálhatjuk is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése