Édesanyám régi receptje alapján készítettem.Nálunk nagyon sokszor ez készült,hiszen nem kell sütni, és ha volt hozzá odahaza minden alkotó elem,akkor semmi perc alatt varázsoltunk gyors édességet a vasárnapi ebéd utánra. Nem bővelkedtünk anyagiakban, ezért ez nagyszerű desszert mindig kapóra jött.Néha rumos meggyet is használtunk, ha tett el télire anyukám üvegben rumos meggyet. A közepébe a golyónak azt is szoktunk tenni,akkor már nagyon örültünk, mert pikáns volt tőle az íze!A mazsolától meg gazdagabb a tartalma!
Hozzávalók:
1/2 kg darált háztartási keksz
2 evőkanál Holland kakaópor
5 evőkanál porcukor
1 dl rum ( Mi rumaromát használtunk legtöbbször)
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál mazsola
2 evőkanál darált dió
1 csomag kókuszreszelék 10 dkg
3 evőkanál barack lekvár
10 dkg vaj
Elkészítése:
A darált kekszet egy tálba öntjük, a kakaóport,cukrot, vaníliás cukrot, és darált diót összekeverjük. A mazsolát megmossuk, és beáztatjuk a rumba. Előző nap is megtehetjük ezt. Amikor jól megszívta magát,azt is hozzákeverjük a masszához, és a vajjal eldolgozva golyókat formázunk belőlük. Kókuszreszelékbe forgatjuk, majd mignon papírba helyezve tálcára rakosgatjuk.Hűtőbe tesszük végezetül, majd kínálhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése