2015. február 27., péntek

Karibi kókuszgolyó csokoládé öntettel.


A harmadik sütemény a kókuszos tésztából.A maradék szikkadt tésztavégek,és leesett részek két napig száradtak szobahőmérsékleten.Ezt a finomságot készítettem belőle.Nagyon jól sikerült,mert az eredeti recept teljesen más hozzávalókat ír.Ünnepi kínáló lett!





Hozzávalók:

20 dkg szikkadt kókuszos tészta.
 20 dkg mascarpone krémsajt
1 ek vanília aroma
5 dkg méz
1/2 dl tejszín

Öntet:
1 tasak főznivaló csokoládéöntet,
3 dl tej

Mártogatóshoz:
1 dl tejszín kissé felverve.
Diszítés tetszés szerint karambola banánkarikák, menta, kókuszcsipsz.

Elkészítése:

A hozzávalókból készítjük el a masszát a golyóhoz késes gépben.A mikor összeáll a masszánk kivesszük a gépből, és hűtőbe tesszük 1 órára.Ezután kivesszük,és kézzel golyókat formázunk belőle.
Kókuszreszeléket öntünk egy tálba. A félig felvert tejszínbe merítjük a golyókat,majd a kókuszba hempergetjük.Tálcára rakjuk egymás mellé, és hűtőbe tesszük tálalásig.
Az öntetet a leírtak szerint tejjel összekeverjük,és sűrűre főzzük.Ha kihűlt a kókuszgolyóval kínáljuk,és banánkarikákkal diszítjük.


Pisztáciamarcipános hengerek.






Hozzávalók:
20 dkg pisztáciás marcipán
25 dkg piskótamaradékk szélek,egyéb
2 ek jamajikai rum
1 ek margarin
1 ek sötét jóminőségű kakaópor
2 ek barna nádcukor
3 ek baracklekvár
1 citrom reszelt héja,vagy instant
1 kk őrölt vaníliarúd
10 dkg őrölt mandula
Bevonat a széleinek:
10 dkg ét tortabevonó
2 ek olaj
Diszítés: durvára vágott( brontei ) zöld pisztácia

Elkészítése:
A tölteléknek valókat összedolgozzuk ne túl puha masszává. A hűtőbe tesszük 1 órára.A csokoládét az olajjal gőzfürdőn megolvasszuk,és simára keverjük.A marcipánt egy jó nagyravágott folpackfólia közé tesszük,és nyújtófával nagyon vékony téglalap alakúra nyújtjuk.Elővesszük a puncsmasszát,és 1,5 cm hengert formálunk belőle.Ha több hengert készítünk,akkor könyebben megy.betekerjük a marcipánba a tölteléket,és megsodorjuk.kb 12 cm-es rudakat vágunk éles vizes késsel,és megformáljuk őket.A két végüket csokiba mártjuk,majd egy zsírpapírral bélel nagy tálcára helyezzük,és a darabolt pisztáciával megszórjuk.Hűtőbe tesszük dermedni.Után a tehetjük már kínáló tálra.