Elkészítése,és a hozzávalók:
A barna csiperkét ha nagyobbakat vásárolunk nagyon jól lehet grillezni,és rendkívül finom.
Vásároltam 2 csomag ezersziget saláta öntetport,és összekevertem 2 dl tejföl,és 2 dl joghurt keverékével,
1 doboz galambbegysalátát is hozzá, és 1 -2 db paradicsomot. A paradicsomot kimagozom, felcsíkozva kevertem a madársaláta közé.
2 -4db salottahagymát is belevágtam.
A gombát felszeleteltem, nem kell hámozni. Grillserpenyőt forrósítottam, és bekentem a gombát olivával, majd megsütöttem a grillserpenyőben pár perc alatt.Az öntettel leöntöttem a salátakeveréket,és a gombát ráhalmoztam. Így tálaltam. Sülthúsok mellé kiváló, főleg grillezett húsokhoz nyáron!
Elkészítése, és a hozzávalók:
2 db csirkemellfilét letisztítunk,és hosszúkás csíkokra felvágjuk.Sózzuk,borsozzuk,majd fokhagymás olajos pácban letakarva egy éjszaka pácoljuk a hűtőben.Másnap csigaformában feltűzzük az erre alkalmas pálcikákra,és felforrósítjuk a grillserpenyőt.megolajozzuk egy kicsit,és ráfektetjük egymás mellé a húsokat.Ha a pálcák hosszabbak törjük le,hogy kényelmesen elférjenek a serpenyőbe.nem fog odaáégni,nem kell beáztatni,mert ezek bambuszból vannak.
Ha ez nincs, akkor kicsit áztassuk be hideg vízben használat előtt.4 db nagy barna csiperkét felszeletelve szépen melléteszek a hús mellé sülni.Utólag sózom,és borsozom.Koktélparadicsomokat is grillezzünk hozzá, mert nagyon finom édesek,és színesíti a tálunkat is.Ezersziget salátát kínálhatunk hozzá,vagy pirítsunk bagetteket.Jó étvágyat hozzá!
Ennek a süteménynek semmi köze az olasz ravioli tésztához,csak én neveztem el így,mivel zárt tésztában sül meg a finom almatöltelék,és csak egy kicsi bevágás van a tetején,hogy a gőz eltávozhasson belőle.A porhanyós tészta a finom átható illatozó alma, és a fahéj mennyei aromája teszi izgalmassá ezt a töltött omlós tésztát. Mivel elég sok almánk volt,így nem volt nehéz kitalálni mi legyen belőle. Erre a sütire esett a választásom.Sajátkészítésű vaníliás cukorral szórtam meg,és olyan illatok terjengtek a konyhámban mint karácsonykor.
Hozzávalók a gyúrt tésztához:
2 tojás
40 dkg liszt
20 dkg vaj,vagy margarin
1 csipet só
1 ek tejföl
1 citrom reszelt héja
1 tk sütőpor
15 dkg porcukor
Töltelék:
50 dkg alma reszelve
1 citrom kifacsart leve
3 ek barnacukor
1 tk őrölt fahéj
1 csipet kardamommag őrölve
Elkészítése:
A receptben megadott hozzávalókat sorban adjuk hozzá, és egy robtgéppel sima tésztát gyúrjunk belőle.
Pihentessük egy fóliába takarva a hűtőben 1 órahosszát.
Ezután hengerré formáljuk,és lisztezzünk enyhén a tészta alá.
Kinyújtjuk fél cm vastagra nyújtófával, és pogácsszaggatóval korongokat szaggatunk ki a raviolikhoz. Tojásfehérjét készítsünk a ragasztáshoz. A töltelékhez a reszelt almát csavarjuk ki a levétől,amibe előtte csavartuk a citrom levét. A barnacukorral és a fűszerekkel pároljuk meg,majd hűtsük ki. Minden tésztakorong közepébe tegyünk kis halom alma tölteléket, és a másik tésztakoronggal takarjuk be. Tojásfehérjével a széleit kenjük meg,hogy tapadjanak össze,mert külömben sülés közben szétnyílnak.Egy villával a széleit nyomkodjuk le. A közepüket keresztalakban vágjuk be ollóval,és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket.Tojássárgájával is megkenhetjük,de nem szükséges.200 fokon előmelegített sütőbe tolva 25 perc alatt 180 fokon szép aranysárgára sütjük.Vaníliás porcukorral alaposan megszórjuk.