2016. április 15., péntek

Kacsahúsos töltött pizza.


Hozzávalók:

Pizzatészta 30 dkg 
1 db sült kacsamellfilé
1 db vöröshagyma
5 dkg csiperkegomba
1 ek petrezselyemzöld
3 szelet bacon
Nápolyi ketchup,só,bors
1 ek olivaolaj
10 dkg mozarellasajt

A tésztát kinyújtjuk 2 db köralakúra kb 30 cm-esre. Megkenjük olivával,majd a sült kacsamellhúst csíkokra vágjuk és a közepére helyezzük. A szalonnát és a hagymát előtte kisütjük,és a gombát is hozzáadjuk.Kicsit pirítjuk,majd a húsra halmozzuk. A mozzarellát szeleteljük, és rátesszük a tetejére .Ketchuppal ízesítjük a petrezselymet rászórjuk. A tészta  két szélét   magasra felhúzzuk, és jól  összecsípjük hogy ne nyíljon szét. Megkenjük tojássárgájával,és 210 fokon barnára sütjük rövid idő alatt.

Túrós tekercs muffin sütőben sütve


A leveles vajas tésztának sok előnye van mert gyorsan tudunk készíteni finomságot belőle ha váratlanul betoppannak hozzánk vendégek, vagy vágyunk egy kis édességre. Ezért jó ha tartunk belőle néhány adagot a mélyhűtőnkben. Muffin sütőt használtam ennek a kis túrós tekercseknek a kisütéséhez.Lássuk hogy is készül.


Hozzávalók:
40 dkg vajastészta mirelit
50 dkg tehéntúró
2 ek tejföl
pici só
2 tojás sárgája
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
1 ek kandírozott citrusféle
1 ek aranymazsola amelyet előtte rumban áztattam meg.
1 tojás a kenéshez

Elkészítése:


A muffin sütőt előkészítjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojást felütjük, és felverjük. A tésztát kinyújtjuk 5 mm vastagságúra, és a túrót bekeverjük a cukorral, ízesítőkkel tojássárgájával, pici sóval, és a kandis citrusokkal, meg a lecsepegtetett mazsolával. A tésztára egyenletesen elkenjük, feltekerjük.4 cm-es darabokra vágjuk, megtöltjük vele a muffin formákat. 12 db jön ki belőle pontosan.Megkenjük tojással, és a sütőben 20 perc alatt készre sütjük.  Vaníliás porcukorral gazdagon hintjük, és tálalhatjuk is.

Magyaros burgonyaleves füstölt kolbásszal,és szalonnával.




A kedvenc levesem!



A vörösen izzó napsugár színeit idézi ez a leves a tűzpiros fűszerpaprika csodás aromája a magyar konyhát varázsolja elénk.A hagyományos burgonyalevest nagyon finom füstölt ízek ötvözete teszi izgalmassá!Bármilyen sós ropogtatni való,jófajta kenyér,vagy éppen pogácsa,de mindenképpen hazai sütötte finomság illik hozzá.Most éppen sajtos rúddal fogyasztottuk.
Hozzávalók:

4 db nagyobb burgonya
2 db sárgarépa
1 kisebb zeller
1 szál fehérrépa
10 dkg füstölt kolozsvári húsos szalonna
1 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 ek fűszerpaprika
1 kevés bors

1 babérlevél
20 dkg jóféle füstölt házikolbász
1 csokor petrezselyemzöld
kevés olaj
1,5 l víz




Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk,és előkészítjük. Tetszés szerint daraboljuk fel,és tegyük vízbe.A szalonnát apró kockára vágjuk,és 1 ek olajon kisütjük serpenyőben nem túl ropogósra.Kiszedjük egy tálba,és félratesszük. A maradék zsíradékban a vöröshagymát felaprítva rádobjuk,és megfonnyasztjuk rajta. A paprikát,és a paradicsomot felkockázzuk szintén és hozzáadjuk a hagymához.Kissé átsütjük.Fűszerpaprikával szinezzük,és felöntjük vízzel. Sózzuk de csak minimálisan,mert a kolbász is sós, borsozzuk, és a babért beledobjuk.A zöldségeket a levesbe rakjuk,és lefedve félig puhára főzzük.A szalonnát és a karikára vágott kolbászt a levesbe tesszük,jól átkeverjük,és készre főzzük.Petrezselyemmel megszórjuk.Forrón tálaljuk.Aki szereti tejfölt is tehet bele.