2014. december 22., hétfő

Szűzpecsenye kapribogyóval.

EZT AZ ÉTELT NAGYON EGYSZERŰ ELKÉSZÍTENI,AKÁR VASÁRNAPRA AMIKOR SÜRGET AZ IDŐ. A HÚST KÉTFÉLE  MÓDON KÉSZÍTETTEM, KINEK MELYIK SZIMPATIKUSABB AZT KÉSZÍTSE. A SZŰZPECSENYÉT SZELETEKRE VÁGVA KISÜTNI,VAGY CSÍKOKRA. EZ CSAKIS MIRAJTUNK MÚLIK MIVEL,ÉS MIHEZ  TÁLALJUK. FONTOS HOGY SZAFTOS LEGYEN.







A hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye tisztítva1 fej vöröshagyma1 gerezd fokhagymasóbors1 tk aprópecsenye fűszerkeverék2 dl száraz Chardonnay Trockan ausztrál bor (Lidl)0.5 üveg száras kapribogyó (legalább 0,5 üveg) (Aldi) 1kg elősütött burgonya,mélyhűtött.1 kg elősütött burgonya (mélyhűtött)

Elkészítés
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd olívaolajon megpároljuk és a csíkokra vágott húst rádobjuk. Lepirítjuk, majd fűszerezzük, sózzuk és felöntjük a borral. A fokhagymát utólag vágjuk össze és adjuk hozzá. Lefedve puhára sütjük. Tegyünk bele a kapribogyóból. Ezzel már nem kell főzni, csak zsírjára sütni. Hasábburgonyát sütünk ki mellé és száras kapribogyóval diszítve kínáljuk.