2016. május 3., kedd

Vágott borsókrémleves chilis virslivel.



Egyszerű hétköznapi olcsó leves, melyet felturbóztam chilis virslivel. A Sparban kapni. Az íze mennyeien finom, ugyanis füstös aromáját maradék mélyhűtőből elővett szalonnabőrkéktől kapta.Több hasonló krémlevest készítettem már így, nagy sikere van a családban. Mi magyarok szeretjük a füstölt dolgokat. Soha nem pazarolom el mert káposztás ételekben is helytálló a szalonna bőre.

Hozzávalók:

10 dkg sárga felesborsó
1 db vöröshagyma
1 szem  babérlevél

kevés őrölt cayennebors
1 liter húsalaplé
4-5 db szalonnabőr
2 pár chilis,vagy más virsli felkarikázva
1 dl tejföl


Elkészítése:

A felesborsót beáztatjuk egy éjszakára.
Másnap leöntjük róla a vizet,majd feltesszük egy fazékban a húsalaplével vöröshagymával babérral sóval szalonnabőrrel főzni.Ha megpuhult a borsó, eltávolítjuk a babért. A szalonnabőr marad,feltéve ha megpuhult. Botmixerrel összeturmixoljuk. Átszűrjük, hogy a bőrdarabok ne maradjanak benne.Visszatesszük a tűzhelyre,és belerakjuk a virslikarikákat.Cayenne borssal ízesítjük,és tejföllel behabarjuk.4-5 perc elteltével már tálalhatjuk is. Petrezselyemmel is megszórhatjuk,vagy chilipehellyel.