2018. január 8., hétfő

Lili kifli


Nagymamám 105 éves receptkönyvéből való ez a kifli recept. A lekvárt áfonyásra cseréltem benne. A receptkönyv, az már saláta, próbálom megmenteni. Annyira jó receptek vannak benne, kár lenne elveszíteni a tartalmát.




  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 20 dkg túró
  • kevés só
  • Töltelék
  • áfonyalekvár (sütésálló)
  • Szóráshoz
  • porcukor

Elkészítés

A tésztát géppel összedolgozzuk és 1 napig hűtőben pihentetjük. Másnap 2 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és háromszög alakúra vágjuk a tésztát. Az egyes darabokat lekvárral megkenjük és felcsavarjuk. A kész kifliket még előmelegített sütőben 180-190 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen porcukorral megszórjuk.

Prágai sonkával töltött baconba csavart csirkerolád


Köszönet Alessandro Arenának,a finom receptért. Nagyon ízlett a családnak. - Prágai sonkával töltött, baconba csavart csirkerolád










Hozzávalók:
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg főtt prágai sonka
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg vaj ,az öntethez kell. 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pár darab zsályalevél
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld

A salátához:

  • 10 dkg ruccola saláta

A dresszinghez:

  • 5 db kapribogyó összevágva
  • citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A mellszeleteket elvágom ketté úgy, hogy nagyobb darabot kapjak, majd fólia között kiklopfolom. Ráterítem a sonkát.
Az öntetet elkészítem a következőképpen. 3 evőkanál olívaolajat kikeverek 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, vágott petrezselyemmel, meg zsályával. A húst baconszalonnákra 2 db-ra helyezem, és ráteszem a prágai sonkát, majd megkenem az öntettel. Ezután felcsavarom, összetűzöm, hogy ne essen széjjel. Ehhez vegyünk fogpiszkálót.
A serpenyőben vajat hevítek, és a rolókat ráteszem. Megborsozom, és mindkét oldalát átsütöm, úgy hogy a bort aláöntöm, és szép pirosra sütöm őket. 4 db lessz ebből a mennyiségből.
Elkészítem a saláta öntetet:3 evőkanál olívaolajat, kevés sót, 5 db nagyobb kapribogyót összevágva elkeverek egy kis tálban 1 citrom levével. Tálalom a ruccolát a tányér közepére kupacolom, öntök rá az öntetből, és a húsroládot kettévágva köré helyezem. Jó étvágyat hozzá!