2016. augusztus 15., hétfő

Kapros gombás harcsaragu.


A gombát sokan szeretik, de van olyan mint a kisebbik lányunokám, viszolyog tőle. A másik gyermekem lánya az viszont imádja. Az ő kedvére főztem ezt a nagyon finom afrikai harcsával készült ételt.




Hozzávalók:

50 dkg afrikai harcsafilé
15 dkg csiperkegomba
8 dkg vöröshagyma
4 dkg liszt
2,5 dl tejszín
1 dl száraz fehér bor
10 dkg vaj
1 csomag kapor
1 db biocitrom
őrölt fehér bors

Köretek párolt rizs.

Elkészítése:

A harcsafilét 2x2 cm-es kockákra vágjuk, lesózzuk. Vajon finomra vágott vöröshagymát üvegesre párolunk, rátesszük a megtisztított szeletekre vágott gombát. Rövid ideig pároljuk, majd kevés liszttel megszórjuk, felengedjük a tejszínnel, és kevés fehér borral. Ízesítjük sóval,  fehér borssal, és a vágott kaporral, citromlével. belehelyezzük a mártásba a halkockákat, majd kiforraljuk.Párolt rizzsel tálaljuk és burgonyakrokettel.