2018. február 15., csütörtök

Sajtos-tejszínes brokkoli


Könnyű téli ebéd,sok vitaminnal kevés energiával. Annyira egyszerű az elkészítése, hogy bárki gyorsan elkészítheti. Ha van odahaza bármilyen sütésálló tálka, amibe sütjük, akkor azonnal tálalhatjuk is!






Hozzávalók:

2 személyre
  1. 40 dkg brokkoli
  2. 3 dl tejszín
  3. 1 dl zsíros tej
  4. 15 dkg reszelt mozzarellasajt, vagy más kemény sajt
  5. 1 kevés őrölt szerecsendió
  6. 1 ek liszt
  7. vaj
  8. zsemlemorzsa

Elkészítés:
A brokkolit mossuk meg, és szedjük rózsáira. Forraljunk vizet egy lábosban, majd, amikor gyöngyözni kezd, tegyük bele a zöldséget, és főzzük roppanósra.8 perc.Óvatosan szűrjük le, majd csepegtessük le.Vajazzuk ki a formákat.Rendezzük el a tálkákba a brokkoli rózsákat.A tejszínhez keverjük hozzá a tejet,sót,szerecsendiót,sajtot és lisztet. Jól keverjük el, majd öntsük le vele a brokkolikat.Szórjuk meg morzsával, és tegyünk a tetejére 1 teáskanál vajat.Tegyük a hideg sütőbe, ( A tálka nehogy megrepedjen, ha a forró sütőbe tennénk hirtelen)és 180 fokon szép pirosra sütjük.