2017. november 29., szerda

Vörös áfonyás-fehér csokis püspökkenyér


Közeledik a karácsony! Előre készíthetünk sütiket, amiket akár a fagyasztóban is eltárolhatjuk egy rövid időre.
Amikor sok tojásfehérjém halmozódik fel a hűtőmben, na akkor vagy lefagyasztom, vagy ilyen finom gyümölcsös kenyeret sütök belőle. Ünnepek táján különösen érdemes, mert annyira illik a karácsonyi asztalra, a havas tájban bújó házacska. Egyszerűen imádom!








Hozzávalók:

5 főre
  1. 5 db tojásfehérje
  2. 5 ek cukor
  3. 3 ek liszt
  4. 1 csomag aszalt vörös áfonya
  5. 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  6. 1 ek vanília aroma
  7. 1 ek tejszín
  8. 2 ek mandulaliszt
  9. 10 dkg fehér csokoládé
  10. 8 db koktélcseresznye
  11. 1 db lime reszelt héja (bio)
  1. Elkészítése:
    Egy hosszúkás formát vajazunk, és lisztezünk. A tojásfehérjét egy-két csepp citromlével és a cukorral, nem túl keményre felverjük. Célszerű robotgépet használni.Eközben a liszthez adjuk a mandulaőrleményt (lisztet) sütőport, áfonyát, citromhéját és a száraz anyagot. Fakanállal lazán a habba keverjük. Végül a tejszínt is, és az aromát belekeverjük.Hosszúkás formába szedjük, amit előtte kibélelünk sütőpapírral, és 175 C-on kb. 30 percig sütjük. Rácsra kiborítjuk, és bevonjuk olvasztott fehér csokoládéval, majd díszítjük kedvünk szerint. Akár koktélcseresznyével.