2014. november 28., péntek

Padlizsános tésztatorta.


Ezt a finomságot az egyik gasztro magazinban találtam, és nagyon finomra sikerült. Csak ajánlani tudom mindenkinek!








hozzávalók / 4 adag

2 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
5 dl paradicsomszósz
1 kávéskanál só
1 késhegynyi frissen őrölt bors
30 dkg penne
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 kk oregánó
1 db padlizsán (nagyobbacska)
2 db főtt tojás
15 dkg füstölt-főtt tarja (füstölt főtt karajszelet)
25 dkg mozzarella
2 ek zsemlemorzsa
elkészítés
A fokhagymát tisztítás után felszeleteljük.
Mélyebb edényben 1 ek olívaolajon megfuttatjuk, a paradicsomszósszal összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, és elkeverjük a paradicsomszósszal, a parmezánnal és az oregánóval.
A padlizsánt megmossuk, és leszárítjuk, hosszában 3 mm vastagságúra szeleteljük fel, kenjük meg olívával, és grillserpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
A sütőt 190 C-fokra előmelegítjük.
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, felszeleteljük. A csemegekaraj szeleteket csíkokra vágjuk.
Egy tortaformát kikenünk vajjal, és kibélelünk a padlizsánszeletekkel. Rárétegezzük a paradicsomos tésztát, a húscsíkokat, a tojást és a mozzarellát. A morzsával megszórjuk a tetejét, és olívával locsoljuk meg.
A sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Spatula segítségével leválasztjuk a szélét az edénytől, és az alját felfelé nyomva kivesszük a formából. Ez kivehető aljú tortaformában készült. Melegen tálaljuk, és szeljük, akár a tortát.