2014. november 29., szombat

Csokoládés sütőtökös pite.

Martha Stewart receptje szerint,tökéletes ízharmónia.




A tésztához
180 g sima liszt
20 g kakaópor
50 g barna nádcukor
150 g hideg margarin,
csipet só
A töltelékhez
250 g mascarpone
400 g sült sütőtök velő
100 g barna nádcukor
csipet só, 1 cs buorbon vaníliás cukor,
1 púpos teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér (csapott)
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt kardamommag zöld
3 db tojás

Elkészítése:
a tetejére: 50 g étcsokoládébevonó massza.
A lisztet a kakaóporral átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, margarint,és robotgéppel összedolgozzuk pár perc alatt. Hűtőbe tesszük legalább 60 percre. A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, és egy lisztezett kivehető aljú 26 cm-es piteformába teszem a nyújtófa segítségével, majd szépen elegyengetem az alján és szélén is. Villával megszurkálom, majd elősütöm 190 fokon légkeveréseben kb. 10 perc alatt. Amíg sül a tészta elkészítem a tölteléket.A sütőtökvelőt kimérem pontosan, egy villával pépesítem, közben hozzáadom a fűszereket is. A mascarponéhoz habverővel hozzádolgozom a tojásokat és a cukrot, majd beledolgozom a sütőtökpürét is. Ráöntöm a tésztára, majd visszateszem a sütőbe és kb. 30 percet sütöm. Ha elkészült lehűtöm teljesen hidegre. Tálalás előtt nem sokkal, a tetejére olvasztott csokiból - melyet egy erre a célra alkalmas műanyag kinyomós tégelybe öntöttem,